Selasa, 13 Januari 2015

K-Pop Vs Ice Cream Pop

Ini K-pop


Ini pula ais krim pop


Bila "girl" jumpa K-pop
Bila "girl" jumpa ais krim popKadang-kadang susah nak hadam perkara-perkara diluar kawal ni. Kenapa buat itu? Kenapa buat ini? Macam kes artis K-pop dgn 4 girls yang diinvite keatas stage dalam satu sesi bertemu peminat. Why them act like that? Those girls wear hijab and why them be like that?

Kita, manusia memang suka mempersoalkan kenapa-kenapa-kenapa dan akhirnya soalan kepada kenapa tu kita jawab sendiri. Kita jawab, kita kritik, kita condemn. Pada hakikatnya kita pun bertindak diluar kawalan.

Kepada adik-adik / kakak-kakak yang terlibat dalam kes tempoh hari... Life is about learning. Allah nak tunjukkan sesuatu atas kejadian yang menimpa kalian. Ya... Ya... Kalian tidak berniat untuk bertindak seperti itu. Seperti gambar diatas la. Its about reaction. Spontan.

Apa yang penting, kehidupan selepas kejadian. Teruskan hidup, jangan pula patah semangat. Ambil ayat dibawah ini sebagai muhasabah untuk kita semua. Insyaa Allah dalam setiap ujian ada hikmah.

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.-- Ali Imran ayat 118

Tiada ulasan:

Catat Ulasan